24 Nisan 2019 Çarşamba

Akademiada 10 Başlıyor


Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin bu yıl 10.sunu Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile birlikte düzenleyeceği ve 15 gün sürecek olan AKADEMİADA X. Uluslararası Sanat Akademisi 29 Nisan Pazartesi günü başlıyor.
2009 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından çalışma alanları resim, seramik, heykel, grafik, fotoğraf ve baskı resim olan AKADEMİADA Uluslararası Sanat Akademisi, davetli sanatçı ve tasarımcı akademisyenlerin atölye sorumluluğunda sanat ve tasarım öğrencileri ile gerçekleştirilmiştir.
Bu yıl sadece “heykel” alanında eserlerin üretileceği ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi atölyelerinde ve kampüs içerisindeki seçilmiş açık alanlarda gerçekleşecek Akademiada X. Uluslararası Sanat Akademisi  seçkin üniversitelerden alanında yetkin sanatçı ve akademisyenleri ağırlayacaktır.  Pamukkale Üniversitesi’nden Ahmet Özer ve Ceren Tekin Karagöz, Akdeniz Üniversitesi’nden Tamay Uysal, Oğuzcan Genç, Mukaddes Dönmez ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden  Evrim Ergün, Raif Dimililer akademiye katılacak olan akademisyen sanatçılardır.
Akademiada  X. Uluslararası Sanat Akademisinde  15 gün boyunca üretilen heykeller YDÜ Hastanesi Sergi Salonunda 13 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak sergi açılışı ile sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.
Akademiada X. Uluslararası Sanat Akademisi Sergisi’nde eserlerinin yer alacağı 12 heykel sanatçısı ; Pamukkale Üniversitesi’nden Ahmet Özer, Ceren Tekin Karagöz, Akdeniz Üniversitesi’nden Tamay Uysal, Oğuzcan Genç, Mukaddes Dönmez, Kübra Türkmenoğlu, Ferit Yazıcı, Özcan Karakoç, Hacettepe Üniversitesin’den Ayhan Yılmaz, Anadolu Üniversitesin’den Nuriye Uz, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Evrim Ergün, Raif Dimililer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder