25 Nisan 2019 Perşembe

Sanatçılar

Ahmet Özer
1971 Antalya, Kaş doğumludur. 1995'te Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon Bölümünden mezun olmuş, 1999 yılında aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2015'te YDÜ SBE Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı doktora programında eğitimine başlamıştır. 1995'ten itibaren Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Anabilim dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamış olup halen devam etmektedir. Ulusal karma ve kişisel sergileri ile uluslararası karma sergilerde eserleri sergilenmiştir. Denizli, Antalya ve İstanbul’da kamusal alanlarda 50’nin üzerinde heykelleri sergilenmektedir. Ayrıca kazı projelerinde de 3D ile eserlerin görsel algısı üzerine çalışmalar yürütmektedir. 2017'de Kinetik Heykel Sanatının Tarihsel Gelişimi ve Öncüleri adlı bir kitabı basılmıştır. Animasyon, kinetik heykel ve resim çalışmalarını birlikte sürdürmektedir. 


Ceren Tekin Karagöz
2008 yılında Gazi Üniversitesi, Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan mezun olan sanatçı 2014 yılında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden yüksek Lisans derecesini almıştır. 2014 yılından beri Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde doktora eğitimine devam etmektedir. 2012 yıllarında yurt dışında çocuklara yönelik sanat merkezinde çalışma imkânı bulan sanatçı pek çok karma sergiye katılmıştır. 2013 yılından beri Pamukkale Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır.



Tamay Uysal
2014 yılında Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Anasanat Dalı’ndan mezun olan sanatçı, memleketi olan Antalya’ya yerleşmiş ve Antalya Akvaryum-Snow World’de heykeltıraş olarak buzdan ve kardan birçok heykel yapmıştır. 2016 yılında Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde, Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başlamış. Birçok sergi, çalıştay ve sempozyuma katılmıştır. Yüksek Lisans Eğitimi halen devam etmektedir.



Oğuz Can Genç
1991 Fatsa doğumlu olan sanatçı, 2017 yılında Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu, aynı yıl Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sanat Ve Tasarım Ana Sanat Dalında yüksek lisansa başladı. 2013 yılından beri ulusal ve uluslararası birçok sergi, çalıştay ve sempozyumda yer almış, halen yüksek lisans eğitimi devam etmektedir.



Mukaddes Yörük Dönmez
1990 yılında Denizli’de doğmuştur. Burada Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünden mezun olduktan sonra 2008-2013 yılları arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Heykel bölümünde eğitim görmüştür. 2014 yılında, Antalya Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünde Araştırma Görevlisi olarak işe başlamıştır. Aynı yıl yüksek lisans eğitimine de başlayarak 2017 yılında mezun olmuştur. Halen sanatta yeterlilikte eğitim gören sanatçı, ulusal ve uluslararası birçok sergiye ve etkinliğe katılmıştır.



Raif Dimililer
1979 yılında Lefkoşa’da doğdu. 2000 yılıda Hacetepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden mezun oldu. 2003 yılında Middlesex Üniversitesi ‘Fine Art’ bölümümden Yüksek Lisans derecesini aldı. 2007’de YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sergilere katıldı. Birçok sanatsal organizasyonda aktif rol aldı. YDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Doktora programını 2017 yılında tamamlamıştır. Akademik sunumlar ve sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

Evrim Ergün
1978 yılında Mazıdağı’nda doğdu. 2000 yılında lisans programını Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde tamamladı. 2001 yılında aynı HÜ GSF Heykel Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2003’de aynı bölümde yüksek lisans programını tamamladı. 2001-2004 yılları arasında araştırma görevlisi  olarak çalıştı. Çeşitli sempozyumlarda görev aldı, birçok karma sergiye katıldı, ulusal ve uluslararası sanatsal atölye çalışmaları gerçekleştirdi. 2019 yılında YDÜ SBE Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı doktora programını tamamladı.2006 yılından bu yana Yakın Doğu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder